24 stk

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 løg
1 fed hvidløg
500g hakket kalv og flæsk
40g hvedemel
1-2 tsk karry
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Rasp, til panering
Smør/oliemargarine til stegning


Fremgangsmåde 

Hvidkålen tøes op og blandes med kødet, ingredienserne tilsættes, og farsen røres til den er fast, tilsæt evt. mere mel. Farsen formes til kroketter i passende størrelser og rulles i rasp, hvorefter de steges på panden.

Serveringsforslag:
Hovedret: 
Hvidkålskroketter med flûtes, grøn salat og balsamico eddike.

Frokostret:
 
Hvidkålskroketter med tomat og agurkeskiver samt flûtes og en tomatdressing

Ta’ selv bordet:
 
Hvidkålskroketter med ærter og majs samt en dressing med purløg/persille.

Madpakke:
 
1 hvidkålskroket, 1 skolerugbrød, stave af gulerod og agurk.


Portionsfakta og energiindhold:
4 Hvidkålskroketter, 50 g flûte og 300 blandet salat.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
327KJ/78kcal2126KJ/506kcal
Protein:26%16%
Kulhydrat:24%47%
Fedt:50%34%