INGREDIENSER

400 g grønkål fra Sønderjydsk Kål
4 æg
Salt/peber 

TUNFYLD

435 g tun
1 dl creme fraiche
1 rød peberfrugt
1 rødløg
1/2 bundt persille
1/2 tsk chili
1 tsk citronsaft
Salt/peber

FREMGANGSMÅDE

Optø grønkål og dræn det godt for væske. I to skåle deles de 4 æg i hvider og blommer. I skålen med blommer blandes den drænede kål i. Herefter krydres det med salt og peber. Æggehviderne piskes herefter stive og vendes i blandingen med grønkål og æggeblommer. En bageplade gøres klar med bagepapir. Herefter smøres bagepapiret med lidt olie eller smør. Det gør, at det er lettere at rulle rouladen til sidst. Blandingen fordeles på hele bradepanden, så du har en firkant. Herefter bages den ved 200 grader varmluft i 15 min.

Når bunden er bagt, så sættes den til afkøling. Imens røres tunfyldet sammen. Drænet tun blandes med cremefraiche, hakket rødløg, hakket peberfrugt og finthakket chili. Herefter hakkes persillen fint og blandes i. Smages til sidst til med citronsaft samt salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere creme fraiche, hvis du synes den er for tør.

Blandingen smøres ud på bunden, hvorefter denne rulles forsigtigt op som en roulade. Brug evt. bagepapiret til at “trække” rouladen sammen. På den måde undgår du, at den går i stykker. Sæt den på køl i 2-3 timer, da det giver den tid til at sætte sig. Skær den ud i skiver og servér evt. på påskebordet.