HVIDKÅLSSALAT MED APPELSIN
![](/fileadmin/_processed_/2/0/csm_DSC05017_red_ab7f7835bb.jpg)
![](/typo3temp/_processed_/0/b/csm_450_11_df4527b530.jpg)
![](/fileadmin/_processed_/2/5/csm_DSC05009_red_16896cb75b.jpg)
Hvidkålssalat med appelsin
Ingredienser (4 personer)
500 g. hvidkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl. appelsinjuice
1 bdt. forårsløg
1 1/2 dl. rosiner
1/2-1 dl. hørfrø
1 1/2 spsk. ahornsirup
2 spsk. hakket bredbladet persille
1/2 tsk. peber
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
Optø hvidkålen, hæld den i en gryde med appelsinjuice og varm op. Rens forårsløgene og skær dem i skiver. Vend kålen med rosiner, forårsløg, hørfrø, ahornsirup og smag til med salt, peber og hakket persille.
Skræl appelsinerne, fjern den hvide hinde og filetér dem i både og tilsæt i salaten.
Serveringsforslag:
Appelsinhvidkål serveres lun til grillmad, pølser, koteletter, frikadeller eller hvidkålsdeller med kogte kartofler. Kom evt. hakket æble eller kogte broccolibuketter i appelsinhvidkålen.
For vegetaren
Appelsinhvidkål med sprøde hvidkålsdeller, grønne asparges og ristet groft rugbrød.