Ingredienser (3 personer)

500 g. økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
25 g. oliemargarine
1 1/2 dl. mælk/fløde
Salt
Peber

Evt: kålpølser som tilbehør, ca. 800 g.

Fremgangsmåde 

Tø grønkålen op i oliemargarine i en tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også suppe fra kogepølserne. I daglig tale kaldet ”kålpølser”.

Serveringsforslag:
Sønderjydsk grønlangkål er oplagt til julefrokosten, hvor det kan serveres med ”kålpølser”, rødbeder, sennep samt brunede kartofler.

Sønderjydsk grønlangkål er også oplagt som tilbehør til hamburryg eller flæsk, med rødbeder, sennep samt små hvide og sukkerbrunede kartofler.

For vegetaren
Servér grønlangkål i butterdejsreder eller i tærter med majs, ærter og groft rugbrød. Det er også et godt alternativ til den fedtholdige julemad til julefrokosten.