3 personer

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 1/2 dl mælk/fløde
25g oliemargarine
Salt
Hvid peber
Evt. friskrevet muskatnød


Fremgangsmåde 

Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom hvidkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og hvid peber. Servér evt. med revet muskatnød. Tilberedningstid ca. 10 minutter.

Der er kun én måde at tilberede gammeldags hvidkål på
- men mængden af mælk eller evt. fløde og margarine kan variere efter smag. I dag, hvor vi ved, at der skal spares på fedtet, anvender vi altid skummetmælk til hverdag. Når det skal være ekstra godt, kommer vi fløde i kålen.

Serveringsforslag:
Hovedret - Frokostret
Gammeldags hvidkål er velegnet til alle kødretter, f.eks. svinekoteletter
Kan også serveres til frikadeller, oksesteg, karbonader m.m.

Vegetarret
Servér gammeldags hvidkål med ananasskiver, bønner og groft brød. 


Portionsfakta og energiindhold:
1 portion gammeldags hvidkål, 150 g roastbeef og 1 skive groft rugbrød.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
679KJ/162kcal1820KJ
Protein:12%37%
Kulhydrat:36%33%
Fedt:52%30%