Sønderjydsk Kål er en stolt sønderjysk virksomhed med base i Haderslev. Her har vi siden 1974 produceret dybfrossen grønkål og hvidkål. 

Processen - fra mark til frysedisk

Vi forarbejder friske, rå hvidkål og grønkål ved først at sortere og vaske kålen, hvorefter kålen dampkoges og finthakkes. Derefter pakkes og fryses den, og er dermed klar til brug.

De færdige produkter kendes som "Kogt og hakket hvidkål" og "Kogt og hakket grønkål", der gennem generationer har været hovedingredienser i flere sønderjydske egnsretter - eksempelvis de nok mest kendte; Sønderjydsk Grønlangkål og Gammeldags Hvidkål.

Pga. produktets kvalitet kan den dybfrosne kål anvendes i utallige gastronomiske sammenhænge - der er nemlig et minimum af væde i produkterne.

Økologisk grønkål

Den friske, rå grønkål er økologisk dyrket og leveres af en mangeårig samarbejdspartner, der er planteavler i Randers. 

Kvalitetshvidkål

De friske, rå hvidkålshoveder dyrkes hos forskellige udvalgte planteavlere, men hovedparten leveres i øjeblikket som store, faste vinterhvidkål fra Dithmarschen i Tyskland.

Kvalitet og kontrol

Sønderjydsk Kål anvender således kun udsøgte råvarer fra udvalgte avlere i forarbejdningen. Kvalitet er gennemgående i vores produktion. 

Og det gælder gennem hele processen - fra råvare til færdigt produkt. Derfor kontrolleres vores produkter også løbende for bl.a. pesticidrester.

Når den rå kål ankommer, påbegyndes forarbejdningen. Efter kålen er sorteret, kogt og hakket, presses væden presses fra. Vores kvalitetskrav til kålen er, at den som minimum skal have et tørstofindhold på 10 %, hvilket betyder minimalt vandindhold i det færdige produkt.

Herefter pakkes kålen i emballage til både detailsalg og catering.

Lønpakning

Udover vores egen produktion kan Sønderjydsk Kål udføre pakkeopgaver til andre virksomheder i fødevareindustrien.